Protectie

Protectie UV

  Anumite marci de ochelari blocheaza 100% razele UV dar doar pina la 380nm cea ce inseamna ca lasa sa treaca pe cele mai daunatoare dintre ele, pe cele albastre. Toate lentilele noastre , de orice culoare blocheaza 100% din UVA , UVB si UVC  si radiatia albastra pina la 400nm.Aceste raze sunt cauza principala pentru cataracte, cancer de piele si riduri in jurul ochilor , motive indeajuns de puternice pentru a ne feri de ele.

 

Ce sunt razele UV?

     UV , raze ultra violete, sunt razele de lumina dincolo de spectrul vizibil oamenilor, la fel ca razele x si gama ele se gasesc la capatul  cu lungimi de unda joase ale spectrului electromagnetic.Radiatiile UV dauneaza ochilor si pielii. Pagubele imediate nu pot fi observate decat  ca arsuri ale pielii dar cele acumulate in ani pot lua forma canerului de piele sau a cataractelor. Deci lentilele sunt principal protective a ochilor impotriva acestor raze.

 

                       Ce este transmisia  lumini vizibile?(VLT)

    Daca vorbim de transmisia luminii vizibile relativ la culoarea lentilelor vorbim de cantitatea de lumina vizibila care trece prin lentila si este vazuta de ochiul nostru. Procentajul de lumina vizibila care este lasata sa treaca este total diferit de protectia UV care este la toate lentilele noastre indifferent de culoare nivel VLT de 100% UVA, UVB, UVC pina la 400nm. VLT este doar un numar care cuantifica lumina lasata sa treaca de lentila fara a fi influentat de nivelul de protectie UV sau de culoarea lentilei desi acesta din urma s-ar putea sa va creeze impresii diferite datorita calitatii anumitor culori de a marii contrastul astfel avand impresia ca sunt mai luminoase. O lentila oranj cu 50% VLT este la fel de luminoasa sau intunecata ca o lentila de alta culoare cu acelasi factor VLT.

 

Lentilele polarizate protejeaza mai putin impotriva UV?

  NU! Filtrul polarizant din lentilele noastre este situate dupa filtrul UV si acesta asigura in plus  reducerea reflexiilor soarelui din suprafetele ce pot reflecta lumina( luciul apei, parbrize, suprafete stralucitoare etc) imbunatatind astfel comfortul si acuitatea vizuala.

 

                       Lentila fotocromica are o protectie mai scazuta UV cand isi schimba transparenta?

  NU!  Singurul lucru care se schimba este VLT, cea ce nu afecteaza protectia UV. Indiferent de culoarea sau nivelul lor de transparenta dintr-un moment sau altul, aceste lentile blocheaza, ca toate celelalte lentile ale noastre, 100% din UVA, UVB, UVC, pana la 400nm.Indiferent de nivelul de lumina esti protejat permanent 100% de raze UV,  vant, praf de o lentila rezistenta la impact ce se adapteaza la intensitatea luminoasa. Practic nu este nevoie sa-I dati jos.

 

      Protectie

      Lentile

      Rame

      Design