Cum aleg marimea?

 

 

 

Pentru alergat

 Aerisire - ochelarii sa nu impiedice aerisirea ochilor.

 Asigurati-va ca exista spatiu pentru circulatia aerului intre fata si lentila. Nu trebuie sa fie foarte fixi pe fata pentru a lasa aerul sa circule, temperatura este mai usor reglata si la temperaturi mai reci este preintampinata aburirea.Nu trebuie lasat prea mult spatiu incat lumina periferiala sa ne jeneze.

Acoperire- luati in calcul lumina periferica.

 Spre deosebire de ciclisti, alergatori au nevoie de o lentila mai mica deoarece nu au nevoie de protectie impotriva vantului si impuritatilor la acelasi nivel. Daca alergati pe suprafete care reflecta multa lumina, asigurati-va ca lentila acopera foarte bine partea de jos a campului vizual. Lentilele polarizate sunt foarte bune la limitarea luminii reflectate.

Comfort- asigurati-va ca ochelari sunt comozi si raman cum i-ati asezat!

Daca miscati capul ca si cum a-ti alerga, raman la locul lor? Ramele noastre ultrausoare din TR90 sunt foarte comfortabile pentru acest gen de activitati. Pentru cei cu fete mai greu de acomodat modlele cu reglaje multiple sunt recomandate.

VLT-(visible light transimision) -tineti cont de locatie, vreme , durata alergarii, cand alegeti lentila.

Toate lentilele noastre blocheaza 100% din spectrul UV radiatia  albastra pana la 400nm si sunt rezistente la impact, deci puteti alege orice lentila fara frica ca protectia dumneavoastra ar fi compromisa. Luati in calcul locul si momentul din zi cand intentionati sa folositi ochelarii. Daca intentionati sa-i folositi in conditii de lumina variabila sau indifferent de anotimp poate ar fi bine sa alegeti o lentila Fotocromica care se adapteaza automat conditiilor de luminozitate . Daca vreti culori diferite de lentile ar fi bine sa alegeti o pereche cu lentile interschimbabile.

 

 

 

 

 

Pentru ciclism

Aerisire - ochelarii sa lase ochi sa fie aerisiti dar sa nu lase vantul sa va intre in ochi

 Daca nu opriti foarte des, pedalati in sezonul rece, sau la altitudini foarte mari nu ar trebuii sa aveti probleme cu aburirea lentilei, problema constanta la MTB. De asemenea sunt mai putine impuritati ca la MTB dar mergeti cu o viteza mult mai mare. Alegeti o combinatie de rama-lentila care sa asigure o buna protectie dar si o aerisire adecvata.

Acoperire – gasiti o lentila care este indeajuns de mare incat sa va protejeze de vant si lumina periferica.

 Intr-o zi insorita soselele va asigura o sursa inepuizabila de reflexii si straluciri de acea trebuie sa alegeti o lentila indeajuns de mare incat sa va prtejeze impotriva tuturor acestora indiferent de unghiul din care vin.

Comfort – vrei sa uiti ca-I porti

 Daca va puneti casca sunt la fel de comfortabili? Alegeti rame ultrausoare din TR90.

VLT- (visible light transmition) – alegeti in functie de locatie , conditiile de lumina, durata calatoriei

Daca nu opriti foarte des, pedalati in sezonul rece, sau la altitudini foarte mari nu ar trebuii sa aveti probleme cu aburirea lentilei, problema constanta la MTB. De asemenea sunt mai putine impuritati ca la MTB dar mergeti cu o viteza mult mai mare. Alegeti o combinatie de rama lentila care sa asigure o buna protectie dar si o aerisire adecvata.

Compatibilitatea  cu casca – asigurati-va ca pot fi folositi cu casca

Curele, cleme si alte accesorii ale casti pot interfera cu ochelarii afectand ventilatia acestora. Asigurati-va ca aveti o pereche perfecta.

 

 

 

 

Pentru MTB

 Toata lumea stie ca MTB nu este doar un sport, sunt mai multe sporturi la un loc unele dintre ele neavoand nimic in comun cu celelalte. Comparati probele de downhill cu all-mountain, cross country, freeride sau triall-urile.  Toate au nevoie de echipamente, aptitudini si atitudini diferite.

 La RYDERS consideram ca toate aceste provocari sunt oportunitati astfel ca lentilele rezistente la impact cu protectie UV 100% impreuna cu ramele care iau in calcul aerisirea, marimea, greutatea, comfortul si stilul de care practicantii acestor sporturi au nevoie, devin echipament de inalta performanta care satisface pe deplin cerintele acestui sport.

 Datorita faptului ca MTB este divizat in atatea specialitati este foarte dificil de spus care pereche de ochelari se potriveste mai bine unei specialitati sau alteia.Totusi cand alegeti ochelari tineti cont de cateva recomandari:

Aerisire – trebuie sa aveti aerisire dar nu atat de mult incat sa va intre mizerie in ochi.

   Daca sunt foarte fixi pe fata de cele mai multe ori dupa efort intens veti avea lentilele aburite. De aceea este recomandat sa alegeti o pereche caer elimina aerul umed din spatele lentilei dar au o buna acoperire incat sa nu intre praful , sau mizeria. Luati in considerare si casca.

 

Acoperire – gasiti o lentila destul de mare incat sa va protejeze de praf , aschii de lemn si alte obiecte “zburatoare”

Comfort – vrei sa uiti ca-I porti

 Daca va puneti casca sunt la fel de comfortabili? Alegeti rame ultrausoare.

VLT- (visible light transmition) – alegeti in functie de locatie , conditiile de lumina, durata calatoriei

  Mergeti prin padure sau pasuni alpine? Conditiile de lumina sunt total diferite si trebuie sa luati in considerare ca toate lentilele noastre au protectie 100% UV si sunt rezistente la impact deci indifferent de culoare protectia este totala.  Daca intentionati sa-i folositi in conditii de lumina variabila sau indifferent de anotimp poate ar fi bine sa alegeti o lentila Fotocromica care se adapteaza conditiilor de luminozitate automat. Daca vreti culori diferite de lentile ar fi bine sa alegeti o pereche cu lentile interschimbabile.

Compatibilitatea  cu casca – asigurati-va ca pot fi folositi cu casca

 Curele, cleme si alte accesorii ale casti pot interfera cu ochelarii afectand ventilatia acestora. Asigurati-va ca faceti o pereche perfecta.

 

 

 

 

Uz general

 

Aerisire – mai mult sau  mai putin ?

  Daca-i folositi intr-un climat cald cu praf, aveti nevoie de foarte putin spatiu intre fata si lentila pentru a impiedica patrunderea prafului. Intr-un mediu rece aveti nevoie de aerisire pentru a preveni aburirea.

Acoperire – ganditi-va la lumina periferica.

  In functie de conditiile de lumina si de circulatie a aerului in care-i folositi aveti nevoie de mai multa sau mai putina acoperire. Pentru oras sau in apropierea apelor lentilele polarizate sunt ideale.

Comfort – gasitii pe cei care stau la locul lor

 Ramele noasre RT90 sunt ultrausoare si stabile. Combinate cu elemente reglabile pot acomoda orice fata.

VLT- ( visible light transmission) - alegeti in functie de locatie , conditiile de lumina, durata activitatii.

 Toate lentilele noastre blocheaza 100% din spectrul UV si radiatia  albastra pana la 400nm si sunt rezistente la impact, deci puteti alege orice lentila fara frica ca protectia dumneavoastra ar fi compromisa. Luati in calcul locul si momentul unde intentionati sa folositi ochelarii. Daca intentionati sa-i folositi in conditii de lumina variabila sau indifferent de anotimp poate ar fi bine sa alegeti o lentila Fotocromica care se adapteaza conditiilor de luminozitate automat. Daca vreti culori diferite de lentile ar fi bine sa alegeti o pereche cu lentile interschimbabile.